首页 >> 学术动态 >> 正文

【论文】徐庆等:金融物流模式下对第三方物流企业的激励

2014-04-22  点击:[]

【论文】徐庆等:金融物流模式下对第三方物流企业的激励 复旦学报(自然科学版),2013

中文摘要:在考虑贷款企业贷款数量、银行利率、外部随机因素、物流企业监管成本、物流企业的效用函数等因素的情况下,运用委托代理模型,对第三方物流企业的激励进行了定量研究.研究结果将对金融机构实施有效激励具有一定的借鉴作用。

Abstract:In this paper, using the principal-agent model, on third party logistics company's incentive is studied quantitatively, under considering the amount of loan business loans, bank interest rates, external random factors, logistics company's supervision cost and utility function et al. The research results will be for financial institutions to implement effective incentive has certain reference functiont.