首页 >> 学术动态 >> 正文

【论文】徐庆等:资金约束下供应链融资模式研究

2014-04-22  点击:[]

【论文】徐庆等:资金约束下供应链融资模式研究物流科技,2013(04)

中文摘要:根据第三方物流企业在具有资金约束的供应链中所发挥的作用不同,把融资模式分为以下三种:传统角色模式,银行授信角色模式,控制角色模式。并分别对第三方物流企业,具有资金约束的零售商和供应商在各种模式下的收益与风险进行了定量分析比较。其分析结果可为企业选择合适的融资模式提供借鉴。 Abstract:According to 3PL firms play different roles in a capital-constrained supply chain, we can divide supply chain into three types: traditional role model, bank credit model, control role model. the paper analyses the profit and risk under different models for 3PL firms, retailers and suppliers. The analysis results can provide a reference for the enterprise.