首页 >> 学术动态 >> 正文

【论文】徐庆等:基于救灾物资满意度的最大覆盖选址问题

2014-04-22  点击:[]

【论文】徐庆等:基于救灾物资满意度的最大覆盖选址问题物流工程与管理 2013 Vol.35(01)

中文摘要:与传统选址问题不同的是,文中根据受灾区域的受灾程度进行了分层,考虑了不同受灾区域的物品需求满意度、救灾预算成本等因素,并以救灾物资需求满意度为目标建立了最大问题覆盖选址模型,最后,通过数值实验,讨论了不同预算成本以及各受灾区域物资的不同满足比例对物资需求满意度、分配中心的数量和地址的影响。

Abstract:This thesis,different from traditional location problems,divides the disaster areas in accordance with their different damage levels and considers different proportions of satisfied demands for supplies in different scenarios and the total budget cost.Besides,it proposes a maximal covering location model to maximize the satisfaction degree of the need for reliefsupplies.Finally,from the analysis of the results of numeral experiment performed,we discuss the influence of different budgetcost,proportion of satisfied demands and the quantity and location of distribution centers.

上一条:【论文】张桂涛,胡劲松,孙浩,董岳:具有缺陷产品的闭环供应链网络均衡研究
下一条:【论文】徐庆等:带服务半径约束的多配送中心选址问题研究