首页 >> 学术动态 >> 正文

2014-04-21  点击:[]

【论文】胡劲松;徐元吉:考虑产能约束的模糊供应链网络均衡研究 管理学报 2012.01

英文摘要:在考虑制造商存在产能约束情形下,研究由多个相互竞争的制造商与零售商组成且零售商处面临着模糊需求的供应链网络均衡问题。利用模糊事件的可信性理论,推导零售商的模糊期望利润。通过变分不等式,构建具有模糊需求的单商品供应链网络均衡状态。最后,利用对数二次近似预测校正算法,讨论分析制造商产能约束对供应链均衡解的影响。

Abstract:The equilibrium model for a competitive supply chain network, which comprises noncooperative manufactures with capacity constrains and retailers with fuzzy market demand is studied. The expected profit of retailers is derived by the credibility measure of fuzzy event. The supply chain Network equilibrium condition is developed based on variational inequalities associated with fuzzy demand Finally, numerical examples are given toillustrate the impact of capacity constrains on the equilibrium Results via the proximal method logarithmic quadratic prediction correction.

上一条:【论文】Jinsong Hu; Ling Cui; Zengqiang:An New Approach for Newsboy Problem with Fuzzy Demand
下一条:【论文】胡劲松;李增强;胡小根;周岩;张桂涛:具有产能约束和价格干预的供应链网络双渠道均衡