首页 >> 学术动态 >> 正文

【论文】宋文娟,梁显忠,卢强:非正式组织理论对现代企业管理的启示

2014-03-18  点击:[]

宋文娟,梁显忠,卢强:非正式组织理论对现代企业管理的启示 时代经贸 2013(10)

中文摘要:

任何一个正式组织中都存在着非正式组织,正确认识和理解非正式组织存在的原因机理以及对正式组织的影响作用,可以更有效的利用非正式组织,为实现正式组织的长远目标而努力。

英文摘要:

There are informal organizations in any formal organization. Correctly understanding the reasons for informal organization existence, and the influence to the formal organizations,that will beneficial informal organization be utilized more effectively. The theory of informal organization has important practical significance for the long-term goal of formal organization.

上一条:【论文】赵普光:青岛市科技人才环境评价指标体系的构建
下一条:【论文】刘伟,马志文,梁显忠:创业团队建设的过程、误区及对策