首页 >> 学术动态 >> 正文

2014-03-18  点击:[]

陈东景:大生活用海水使用状况调查与思考 海洋经济

中文摘要:

大生活用海水工程能够有效缓解沿海地区的淡水缺乏危机。调查发现,大部分居民家庭愿意接受使用海水,海水可接受价格是影响居民家庭使用的最重要因素,居民赞成与政府共同承担住房管线改造费用,海水使用是否加速设备腐蚀以及水质是否达到使用标准是居民比较担忧的问题。加强海水使用知识宣传,制定科学的大生活用海水工程推广规划,扶持大生活用海水使用产业化发展是大生活用海水工程建设中需要关注的三个问题。

英文摘要:

Domestic seawater engineering can effectively alleviate the freshwater crisis in the coastal region. The results of show that most of the households are willing to accept the use of seawater, the acceptable price of seawater is the most important factor affecting the seawater use willingness, and most of the respondents agree that the residents and the government share the cost ofhousing pipeline reconstruction, and that the main concern is whether equipment corrosion would become faster and the water quality could be up to the standard for use. Three aspects should be paid more attention to during the domestic seawater engineering construction: Strengthening the propaganda on the knowledge of seawater use; developing a scientific domestic seawater use plan; Supporting industrialization development of domestic seawater use.

上一条:【论文】李蒙 高红:善治视野下居民参与城市社区治理浅析
下一条:【论文】赵普光:青岛市科技人才环境评价指标体系的构建